Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszon

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 1 butelka
cukier 20 dkg
pomarańcza 1 szt
cytryna 1 szt
kostki lodu
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: kruszon

Cukier rozpuszczamy w pół szklanki wody.W szklanym naczyniu łączymy wino,syrop,koniak wodę sodową i mieszamy łyżką.Dodajemy półplasterki pomarańczy wciskamy sok z cytryny i mieszamy.Na koniec można dodać kostki lodu.Nalewamy łyżką o płaskich kieliszków,do każdego kieliszka dojemy słomkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.05.2012 14:50
rewelacja
kate.500 13.04.2012 07:38
pycha
Krystyna32 06.12.2011 00:05
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak