Sposób przygotowania

kalafior oczyścić, umyć i podzielić na różyczki. W naczyniu wstawić wodę z solą i ugotować w niej kalafior. W czasie gdy kalafior będzie się gotował umyć pomidory, pokroić je w ćwiartki. Obrać cebulę, pokroić ją w kostkę. Na patelni rozgrzać olej dodać do niego cebulę a gdy się zeszkli dodać pomidory i dusić razem ok 20 min. Wyciągnąć ugotowany kalafior i odcedzić go. Połowę sera zetrzeć na tarce na grubych oczkach a resztę pokroić w plastry. Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszcze\\m, dno wyłożyć plastrami sera następnie włożyć różki kalafiora, polać sosem i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego wcześniej piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Przed podaniem przyozdobić natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    adamekpa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !