Sposób przygotowania

Ilość składników zależy od ilości sosu jaką chcemy uzyskać i konstystencji sosu.
Do Gyrosa - wersja domowa, czy wędlin, pizzy robię gęsty do sałatki wielowarstwowej Gyros robię bardzie płynny.

Sposób wykonania:
Rozcięczam majonez z mlekiem ( możę być jogurt naturalny, lub śmietana) do uzyskania wymaganej konsystencji. Dodaję czosnek posiekany drobno ( może być starty na tarce do sera lub przeciśniety przez praskę). Doprawiam solą, pieprzem, papryką slodką w proszku ( mozna też ostrą) i odrobiną cukru ( cukier jest ważny).
Doprawiając sos proszę papietać, że jeśli trochę postoi będzie bardzie ostry i wyrazisty.

Sos robi furrorę na każdej imprezie.
Polecam!!!

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mój ulubiony do wszystkiego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    najlepszy dodatek do wszystkiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    do pizzy niezastąpiony
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    pizzę z takim sosem kocham:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !