Sposób przygotowania

Krok 1. Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

Krok 2. Powoli dodajemy olej, cały czas ucieramy.

Krok 3. Stopniowo dosypujemy mąkę, ucieramy aż do uzyskania gęstej, gładkiej masy.

Krok 4. Dosypujemy proszek i sodę, cynamon oraz imbir.

Krok 5. Ścieramy na dużych oczkach wcześniej obraną marchew następnie dodajemy ją do masy i delikatnie mieszamy aż do jednolitego połączenia się marchwi z masą.

Krok 6. Pieczemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub w wysokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia – 30-40 minut. Temperatura 180 st. C; piekarnik przed wstawieniem ciasta powinien być lekko podgrzany.

Ciasto można przełożyć kremem zrobionym wg własnego przepisu lub dla ułatwienia kupić gotowy w sklepie. Wierzch polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zawsze mnie ciekawiło jak takie ciasto smakuje :-) może nadszedł czas aby spróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawe jak smakuje? trzeba wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rzadko robię ale lubię...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Smakuje jak piernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne,czasami piekę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !