Sposób przygotowania

Czekoladę utrzeć na tarce o dużych otworach. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody odłożyć na 15 minut. Następnie wlać 2-3 łyżki wrzącej wody, wymieszać i przestudzić. Śmietankę zagotować , dodać czekoladę, wymieszać i ostudzić. Zimną śmietanę ubić ze śnieżką, dodać aromat i żelatynę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Wodę z cukrem i spirytusem wymieszać, skropić przygotowane blaty biszkoptowe. Następnie przełożyć przygotowanym kremem. Ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wyglaąa pysznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię takie ciasta, biszkopcik z dodatkiem kremu. Pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !