Sposób przygotowania

Maliny przepierz, opłucz, zmiksuj z cukrem pudrem. Mus przetrzyj przez sitko. Schłodzoną kremówkę i białka ubij na sztywno (osobno). Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Mus malinowy połącz z pianą z białek oraz bitą śmietaną. Dodaj rdzeń wanilii i czekoladę. Składniki wymieszaj. Masę przelej do metalowej miski. Wstaw do zamrażalki na 4h. Co 20-30 minut przemieszaj masę łyżką. Następnie zamrażaj jeszcze 2 godziny. Podawaj w waflach z dodatkiem świeżych owoców.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !