Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w pół litra wrzątku po czym przelewamy do miseczki i odkładamy w chłodne miejsce do skrzepnięcia. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem,wrzucamy do niego obrane,rozdzielone mandarynki i pokrojonego w kawałki banana oraz garść rodzynek. Skrzepniętą galaretkę wyciągamy z miseczki i kroimy w kostkę,dodajemy do jogurtu. Żelatynę rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy również do jogurtu. Wylewamy na brytfannę lub formę wyłożoną folią spożywczą po czym wkładamy na 3-4godziny do lodówki. Gotowy deser podajemy pokrojony w grube plastry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    rewelacyjnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra deserek;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !