Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w całości, w mundurkach. Kiedy ziemniaki będą już miękkie kończymy gotować i odcedzamy je. Ziemniaki dajemy do ostudzenia, a następnie obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy w plasterki. Pieczarki pokrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i odstawiamy na chwilę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. W następnej kolejności cebulę polewamy oliwą z oliwek. Pieczarki, ziemniaki i cebulę mieszamy razem. Wszystko przyprawmy do smaku pieprzem i solą. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. Natkę pietruszki myjemy i kroimy, a późnij posypujemy nią sałatkę. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !