Sposób przygotowania

Steki z łososia oczyścić z łusek, opłukać dokładnie.Każdy kawałek ryby osolić z obydwu stron i ułożyć w pojemniku obok siebie.Posypać pieprzem cytrynowym i wycisnąć sok z cytryny na wierzch.Rozłożyć gałązki natki pietruszki i polać całość olejem.Wstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki.Osączyć z marynaty przed grillowaniem i zawijać każdy stek oddzielnie w folię aluminiową.Grillować odwracając na ruszcie kilka razy z jednej strony na drugą.Do gotowej ryby nie potrzeba żadnych dodatków w postaci sosu , jest smaczna sama w sobie.Polecam!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    Super przepis, na pewno wypróbuje...
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    rybcia mniamciu!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Zjadłabym takiego steka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Masz swietne dania z lososiem, jezeli bede szukala przepisu na danie z ta rybka, bede wiedziala, gdzie xajrzec:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super zdrowo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !