Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z dipem koperkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Łosoś podany w formie szaszłyków z pomidorkami koktajlowymi, cebulą i dipem koperkowym to świetne rozwiązanie na delikatne danie, które przygotujecie zarówno na obiad jak i grill w gronie przyjaciół. Dobierzcie do nich ulubione dodatki np. ziemniaczki, surówkę czy dip i delektujcie się przepysznym i prostym w wykonaniu daniem. 

Składniki:

Szaszłyki:

filet z łososia 450 g
pomidorki koktajlowe 350 g
cebula czerwona 3 sztuki
sól 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
olej 2 łyżeczki

Dip:

posiekany koperek 3 łyżki
kwaśna śmietana 400 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczka

Porada

Podawaj szaszłyki z dipem i gotowanymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z dipem koperkowym

Cebule pokrój na 8 części.

Usuń skórkę z łososia i pokrój rybę w kostkę 3x3 cm. Przesyp łososia do miski, a następnie posyp solą, czosnkiem i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Łososia, cebulę, pomidorki, nadziewaj naprzemiennie na długie drewniane wykałaczki.

Smaż szaszłyki ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Podczas smażenia przygotuj dip.

Drobno posiekaj koperek i wymieszaj ze śmietaną, suszonym czosnkiem i solą. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak