Sposób przygotowania

Na suchej patelni rumienimy 1 łyżkę cukieru na brązowy kolor .Odstawiamy z ognia i ostrożnie wlewamy 4 łyżkiwody , zagowujemy. Jajka wybijamy do miski dodajemy ciepłe mleko,cukier i karmel, rozmącamy. Płynem napełniamy wysmarowane masłem kubki kamionkowe. Do płaskiego garnka wlewamy wodę do3/4 wysokości ustawionych w nim kubków z mleczkiem . podgrzewamy tak długo aż masa zgęstnieje. Wyjmujemy z wody studzimy, Zimne obkrawamy i wyjmujemy na talerzykii polewamy sokiem owocowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    zrobiłam i się trochę przesłodziłam heh ale dobre w niewielkiej ilości było
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    bardzo smaczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    interesujące
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ciekawy pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    własnej roboty najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !