Sposób przygotowania

Galaretki przygotować w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, każdą oddzielnie, ostudzić. Jogurt zmiksować z serkiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.Dodać otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i żelatynę rozpuszczoną w ok. 100 ml wody. Zmiksować. Owoce oczyścić. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, skropić likierem i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Następnie wyłożyć masę serową, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretkę truskawkową. Można udekorować listkami melisy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo apetyczny! :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam takie torciki ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    To coś dla moich dzieciaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Przepis pochodzi z gazetki Winiary
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anita21

    wygląda pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm zjadloby sie kawalacik :P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    musi byc pyszny i lekki! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyyyyyyycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    najlepszy latem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Takie torciki lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha muszę kiedyś zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !