Sposób przygotowania

Masło i przesianą mąkę posiekać nożem. Zrobić wgłębienie, dodać 3 żółtka, cukier, szczyptę soli i skórkę z cytryny. Zagnieść gładkie ciasto. Dwie blachy posmarować masłem. Za pomocą szprycy z gładką końcówką wyciskaćnablachęciast-ka w kształcie litery „S\". Ciastka nie powinny znajdować się zbyt blisko siebie. Blachy z ciastkami odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Ciasteczka posmarować rozmąconym żółtkiem i obficie posypać grubym cukrem kryształem. Piec 8-10 min w temp. 190° C. Po wyjęciu z piekarnika zostawić ciastka jeszcze przez kilka minut na blasze,

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !