Sposób przygotowania

Wykonanie ciasta: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy wraz z cukrem na sztywną pianę. Następnie, ciągle miksując dodajemy porcjami po jednym jajku oraz mąkę. Na samym końcu wlewamy rozpuszczoną i wystudzona margarynę. Ciasto wylewamy na dużą, płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto tniemy na 4 równe prostokąty.
Następnie wodę łączymy z cukrem i kawą i dokładnie mieszamy. Ponczem kawowym polewamy prostokąty ciasta.
Masa: żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno.
Następnie masę żółtkową mieszamy z serkiem mascarpone, ubitą śmietaną oraz rozpuszczoną żelatyną. Prostokąty ciasta przekładamy kremem serowym. Wierzch i boki ciasta również smarujemy kremem i posypujemy kakao.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    uwielbiam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniam ,uwielbiam....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !