Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę przesiać na stolnicę razem z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać stopione masło, jajko, sól oraz wodę w takiej ilości, aby powstało coś na wzór ciasta na makaron.Ciasto cieniutko rozwałkować (jak najcieniej), cały płat ciasta posmarować stopionym masłem i równo rozłożyć nadzienie,założyć boki ciasta i delikatnie zwinąć, zwinięte ciasto ułożyć miejscem łączenia do dołu na wysmarowanej blaszce i górę posmarować stopionym masłem.
Piec w temp.180-190 około 35 min, po upieczeniu obficie posypać cukrem pudrem i podawać gorące np. z dodatkiem lodów lub bitej śmietany .

Nadzienie jabłkowe:
Rodzynki namoczyć w rumie lub w wodzie z dodatkiem aromatu rumowego choć rum jest do tego najlepszy .
Jabłka obrać i pokroić w plasterki wymieszać z cukrem, cynamonem i rodzynkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    az chyba zrobie na weekend
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    az chyba zrobie na weekend
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wspaniały wypiek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pychotka!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pewnie pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !