Sposób przygotowania

Cytryny należy dokładnie umyć i obrać. Skórkę nie wyrzucamy, zachowujemy i wkładamy do butelek. Do butelek dodajemy cukru i zalewamy wrzątkiem. Obrane cytryny kroimy na średnie kawałki i wrzucamy do innej butelki, a następnie zalewamy spirytusem. Słoik odstawiamy, ale nie zakręcamy, w ciągu doby trzeba kilka razy potrząsnąć. Na koniec zlewamy roztwory z obu butelek do jednej wspólnej, Najlepiej przecedzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musze wypróbować :D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie się zapowiada
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo często ją robię - jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetna,polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !