Sposób przygotowania

Bakłażana solimy z obu stron, zostawiamy na kilkanaście minut, po tym czasie wycieramy warzywo do sucha ręcznikiem papierowym. Rozgrzewamy grubą żeliwną lub teflonową patelnię, kładziemy na niej plastry bakłażana i pomidora i smażymy z obu stron. Gdy pomidor będzie już brązowy, kładziemy po jednym plasterku na każdy plaster bakłażana. Następnie na pomidora kładziemy po plasterku mozzarelli i przykrywamy pokrywką, Po kilku sekundach (gdy ser się rozpuści), doprawiamy solą i pieprzem i podajemy od razu do jedzenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawe jak to smakuje :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawe jak to smakuje :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Treonina: taki bakłażan smakuje pysznie :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    super :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    oj smak lata :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    nigdy nie jadlam baklazanu ale twoj wyglada zachecajaco
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Takie lekkie jedzenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    smaki jesienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !