Sposób przygotowania

1. Morele dokładnie opłukać i zamoczyć na 30-60minut w ciepłej wodzie. Odsączyć.

2. Połączyć mąkę pszenną, ziemniaczaną, twaróg, jajka oraz szczyptę soli szybko zagniatać ciasto.

3. Z ciasta uformować w dość gruby wałek i pokroić na plastry. Każdy plasterek dodatkowo trzeba rozpłaszczyć i położyć na nim morelę, zawinąć i zlepić brzegi. Z kluseczki formujemy kilkę i robimy w środku wgłębienie.

4. Knedle wrzucać do osolonego wrzątku i gotować ok 3 minut od czasu wypłynięcia.

5. Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru i polewać knedle.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne knedle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !