Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, solą i pieprzem. Uformować małe okrągłe klopsiki. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek i obsmażyć klopsiki. Usmażone odłożyć na talerz. Do garnka teflonowego wlać pozostałą oliwę z oliwek, 1 łyżkę masła, wsypać 3 łyżki mąki, spienić i wlać sok pomidorowy, wsypać zioła prowansalskie, listek laurowy, sól i pieprz do smaku. Zagotować sos mieszając i wrzucić klopsiki, mieszać aby klopsy przeszły sosem, gotować około 10 minut. można dodać trochę potarkowanego sera żółtego. Podawać z makaronem – grube wstążki lub kokardki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    nic co włoskie nie jest mi obce
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo fajny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !