Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne
Do mięsa dodajemy pomidory, kostki rosołowe i przyprawy- dusimy wszystko pod przykryciem 20 minut.
Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę.
mięso mielone | 1/2 kg |
papryczki chili | 3 szt |
papryka | 2 szt |
cebula | 2 szt |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa | kilka łyżek |
kukurydza | 1 puszka |
pomidory z puszki | 1 puszka |
kumin | |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | |
papryka mielona | |
rosół wołowy | 2 szt |
fasola czerwona z puszki | 2 puszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: