Sposób przygotowania

1. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru oraz margaryną na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. Jedną włożyć do zamrażalnika. Do drugiej dodać kakao i wyrobić, trzecią część wyłożyć na dno blachy.

3. Na ciasto wyłożyć jabłka, potem nałożyć ciemne ciasto.

4. Ubić pianę z białek (dodając szczyptę soli) na sztywno, potem powoli dodawać resztę cukru ( 1 szklanka ) i dalej ubijać aby piana była sztywna.

5. Wyłożyć ją na ciemne ciasto, potem zetrzeć na nią ciasto z zamrażalnika (na tarce) .

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50minut.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    moje ulubione ciasto :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaki dzieciństwa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !