Sposób przygotowania

Natłuścić dno tortownicy lub wyłożyć je papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180st. Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę i odstawić w chłodne miejsce. Ucierać masło, cukier, wszystkie żółtka i skórkę pom. mikserem przez 5min. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, dokładać po jednej łyżce do masy jajecznej ucierając. Dodać pianę z białek, wymieszać. Przełożyć ciasto do formy. Upiec w piekarniku do momentu aż ciasto zrobi się złotożółte, wyjąć. Wymieszać sok pomarańczowy, likier, drobny cukier i łyżeczkę skórki. Gorące ciasto polać powstałą polewą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !