Sposób przygotowania

1. Z podanych składników szybko zagniataj ciasto i odstaw je na 30 minut do lodówki.
2. Podziel ciasto na dwie części i wylepiaj nim dwie jednakowe, płaskie prostokątne formy.
3. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C
4. Jedną formę wyjmij, a drugą pozostaw w tej samej temperaturze w piekarniku jeszcze na 10 minut.
5. Wyjmij ciasta z form i studź.
6. To które piekło się dłużej krusz wałkiem i używaj do masy.
7. Przygotuj masę: margarynę ucieraj z cukrem pudrem i żółtkami,
8. Dodaj startą czekoladę i pokruszone ciasto.
9. Na końcu wlej rum, wsyp bakalie i starannie mieszaj.
10. Masę rozsmarowuj równą warstwą na wystudzonym cieście.
11. Smacznego, można już zajadać

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pamiętam jak bajaderka w cukierni, to było ciasto z resztek, razem zgniecionych, a jaka pyszna:) ta pewnie jest tez pyszna, ale wymaga specjalnego przygotowania...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !