Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka śmietankowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanki 3 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 13 g
woda 3/4 szklanki
cukier 120 g
migdały gorzkie 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka śmietankowa

Żelatynę rozpuść w 3/4 szklance wodzie (ciepłej) ,dodaj cukier ,wanilie do smaku,utarte migdały i po zagotowaniu przecedzić przez sitko.i ostudzić mieszając co jakiś czas . Całość przelewamy do salaterek i odstawiamy w chłodne miejsce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa52 05.09.2012 11:13
lubie
Ewa52 05.09.2012 11:13
lubie
Ewa52 05.09.2012 11:13
lubie
Ewa52 05.09.2012 11:13
lubie
Ewa52 05.09.2012 11:13
lubie
Ewa52 05.09.2012 11:13
lubie
mic 20.12.2011 21:03
galaretki lubię
Chojłówna 12.10.2011 19:35
mniam
mirosława4 05.10.2011 19:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak