Sposób przygotowania

Owoce porzeczki obrać z łodyżek dokładnie opłukać i włożyć do garnka.Agrest przebrać i obrać z końcówek .Dokładnie opłukać i dodać do garnka z porzeczką.Wlać do owoców około 2 litry wody , zagotować i dodać cukier waniliowy i cukier kryształ do smaku.Od zagotowania się gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Kompot zestawić i schłodzić w lodowatej wodzie.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pewnie pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    już czuję lato...
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Też taki robię ale bez agrestu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !