Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwoną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 szklanka
agrest 2 szklanki
cukier waniliowy 1 op.
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwoną porzeczką

Owoce porzeczki obrać z łodyżek dokładnie opłukać i włożyć do garnka.Agrest przebrać i obrać z końcówek .Dokładnie opłukać i dodać do garnka z porzeczką.Wlać do owoców około 2 litry wody , zagotować i dodać cukier waniliowy i cukier kryształ do smaku.Od zagotowania się gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Kompot zestawić i schłodzić w lodowatej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 26.06.2013 22:17
Też taki robię ale bez agrestu.
PaniMISIOWA 08.05.2012 22:12
już czuję lato...
smakowita 17.02.2012 20:23
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
pioge7 14.09.2011 16:10
pewnie pycha
gosia47-47 14.09.2011 15:54
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak