Sposób przygotowania

Owoce dzikiej róży myjemy, nożyczkami odcinamy resztki szypułek,rozcinamy i usuwamy pestki.Dokładnie opłukujemy. Z wody i cukru zagotowujemy syrop. Dodajemy owoce, sok wyciśnięty z cytryny i podgotowujemy do czau aż owoce lekko zmiękną. Przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    nie piłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    z pewnością super dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny kompot

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !