Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa z kalarepki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1.5 litr
kalarepka młoda 7 szt
koperek
śmietana
ziemniaki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa z kalarepki

Kalarepkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę lub słupki. Liście kalarepki sparzamy, wycinamy z nich grubsze nerwy i bardzo cieniutko kroimy. Do garnka wrzucamy pokrojone ziemniaki, kalarepkę oraz liście kalarepki zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można zupę zagęścić wodą z mąką. Podajemy ze świeżo posiekanym koperkiem i łyżeczką śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak