Sposób przygotowania

Dwa pomidory odłożyć, pozostałe sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Z papryczki usunąć pestki, następnie umyć i drobno posiekać.Czosnek, chilli, połowę parmezanu i orzeszki piniowe dodać do pokroijonych pomidorów. Świeżą bazylię pokroić i dodać do reszty. Całość zmiksować. Dodać olej, caly czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Dwa odłożone pomidory pokroić w małą kostkę.
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Na każdą porcję wyłożyć pastę pomidorową, posypaś kostkami pomidorów i pozostałym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !