Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kotlecikami
2. Medaliony lekko rozbij, natrzyj pieprzem, obłóż boczkiem i szałwią. Zepnij wykałaczkami. Obsmaż na reszcie masła i oliwie, wlej pozostałe wino i bulion. Duś 10 min. Podawaj do risotta.
ryż | 2 szkl |
białe wino | 1 szkl |
bulion drobiowy | 2,5 szkl |
cebula | 1 szt |
parmezan starty | 1/2 szkl |
masło | 6 łyżek |
oliwa | 3 łyżki |
medliony wieprzowe | 4 szt |
szałwia | 8 listków |
pieprz | do smaku |
boczek | 4 surowy bez kości |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: