Sposób przygotowania

Jagody przebierz, oczyść, umyj, osusz.
Na stolnice przesiej mąkę, dodaj cukier puder, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko, miękkie masło i zagnieć ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ścierką i odstaw na godzinę. Po upływie godziny ciasto ponownie wyrób i cienko rozwałkuj. Foremką wykrawaj serduszka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 stopni. Jeszcze ciepłe serduszka sklejaj po dwa, przekładając je marmoladą.
Do garnuszka włóż pokruszoną czekoladę i roztop ją powoli w kąpieli wodnej, ostudź.
Gdy serduszka wystygną, wierzch każdego udekoruj czekoladą, ułóż na nich jagody i posyp skórką otartą z pomarańczy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !