Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto \"Aniołek\"
Ze składników masy gotujemy budyń.Placki przekładamy masą budyniową i smarujemy również wierzch ciasta,który posypujemy wiórkami.
Ciasto należy kroic na drugi dzień.
Smacznego!
mąka | 3,5 szkl |
cukier | 3/4 szkl |
jajko | 2 szt |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
masło | 1/2 kostki |
śmietana | 1/2 szkl |
amoniak | 1 łyzka |
masa | |
mleko | 1 ltr |
margaryna | 1 szt |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
jaja | 4 szt |
cukier | 1/2 szkl |
cukier wanilinowy | 1 op |
mąka pszenna | 3 łyżki |
wiórki kokosowe | wg potrzeb |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: