Sposób przygotowania

Płatki owsiane i otręby wymieszać z maślanką i odstawić na 15 - 20 minut aż zmiękną.

Po tym czasie dodać jajko, oliwę i dobrze wymieszać. Dodać resztę składników, delikatnie wymieszać, odstawić, by ciasto odpoczęło, na około 10 minut.

Smażyć na niedużym ogniu, nalewając nie za grube placki (dawałam ok. 1 łyżkę), ponieważ szybko się rumienią i mogą byc surowe w środku. Usmażone układamy w stosik i polewamy ulubionym syropem: klonowym, owocowym, smażonymi owocami. U mnie był to kisiel :D

Dodatkowo do połowy ciasta dodałam łyżkę kakao. Dlatego połowa placków jest ciemniejsza ;)

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !