Sposób przygotowania

Masło roztopić i ostudzić. Białka ubić na sztywno. Wszystkie suche składniki wymieszać. Do białek dodawać na przemian mąkę i masło. Wymieszać. Wlewać do małej formy na babkę. Piec około 30 minut w temp. 180 C. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć z foremki i studzić \"do góry nogami\". Polać dowolna polewą czekoladową.

Smacznego!!

--> Babka jest tak smaczna, że nie zdążyłam zrobić zdjęć pokrojonego ciasta a już znikła :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Nie dziwię się, że tak szybko zniknęła - wygląda przesmacznie i zapewne smakowała równie dobrze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pysznaaaa !
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robiłam babkę na białkach ale nie kakaową ,super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    cudowna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    babki na bialkach jeszcze nie jadlam, a chetnie bym sprobowala :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !