Sposób przygotowania

marchewka,obierz, zetrzyj na duże kawałki kapustę poszatkuj,utrzyj 1/2 łyżeczki soli, 3 łyzki oliwy,2 łyżki octu.Marchew oraz kapustę zblanszuj w wodzie z mieszanką w/w . W między czasie robimy sos, ogórka umyć następnie zetrzeć na tarce posolić odstawić po paru minutach odcisnąć.Ząbki czosnku zetrzeć na tarce połączyć z jogurtem,dodać oliwę ocet i przyprawić solą i pieprzem,mięso dopraw solą pieprzem dodaj musztardy następnie formujemy podłużne kotlety nadziewamy je na patyczki do szaszłyków, takie kotlety posypujemy rozmarynem nastepnie smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, takie mini kebaby łączymy z sałatką jak i z sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    W kebabie brakuje mi przypraw - podstawowa mieszanka to kumin, kolendra, czosnek, papryka, chilli gałka muszkatałowa, ziele angielskie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !