Sposób przygotowania

Śliwki rozgotować z dodatkiem 1/4 szkl wody. Łyżką wybrać wszystkie pestki.D mirabelek wsypać cukier i gotować na małym ogniu przez 30 min .Pozostawić do następnego dnia, gotować 40 min. Gorące przełożyć do gorących, wyparzonych słoiczków. Zamknąć, odwrócić do góry dnem i wystudzić.Nie trzeba pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj zjadłoby się bułeczkę z takim dżemikiem:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    i to nie jedną ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomita zaprawa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Robię tak samo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !