Sposób przygotowania

kurczak podzielić na 8 lub 16 kawałków,natrzeć solą i pieprzem.odstawić na pól godziny.cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,wrzucić kawałki kurczaka i lekko obrumienić,stale mieszając.zalać rosołem,dodać pozostałe przyprawy i dusić na małym ogniu.dodać czereśnie i zagotować na małym ogniu,ewentualnie doprawić.jeśli sos okazał by się zbyt rzadki,można go zagęścić,np. łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie zimnej wody.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam dania z kurczakiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !