Sposób przygotowania

Pomidory z puszki zmiksować razem z zalewą. Włoszczyznę i cebulę obrać, dość drobno pokroić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Pokrojony w kostkę boczek wytopic. Skwarki przełożyć na talerzyk, a na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć rozdrobnione wrzywa i ziemniaki. W garnku zagotować litr wody, wrzucić warzywa z patelni, posolić i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Wlać zmiksowane pomidory lub koncentrat rozpuszczony w 2,5 szklanki gorącej wody, zagotować. Na koniec podprawić zupę śmietaną, doprawić magą, solą, cukrem i pieprzem. Wlać do talerzy i do każdego włożyć trochę skwarek z boczku i posypać zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawa zupka warta wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam taką pomidorową
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, brzmi ciekawie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    u mnie pomidorowa zazwyczaj z makaronem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawa, takiej nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pomidorowa z boczniem? niebo w gębie!!! suuuuuper
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pomidorową robię z ryżem albo makaronem
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    aromatyczne, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Fajna zupka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !