Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, ubijać. Dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i przekroić na pół.

Połamać białą czekoladę. Rozpuścić w ciepłym mleku. Wymieszać i ostudzić. ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczoną czekoladą.

Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę masy, a na nią położyć drugą część biszkoptu lekko dociskając. Na biszkopt wyłożyć resztę masy, a 3-4 łyżkami tej masy posmarować boki tortu. Tort udekorować. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !