Sposób przygotowania

Z papieru wytnij 6 pasków o szer. ok. 8 cm. Z zewnątrz przymocuj do szklanek za pomocą taśmy, tworząc na szklankach kołnierze.
Żelatynę zalej 100 ml zimną wodą i czekaj, aż nasiąknie. Obrane kiwi zmiksuj, posłódź i krótko gotuj. Odstaw, dodaj żelatynę i wymieszaj.
Ubitą na sztywno pianę wymieszaj z serem ricotta i rozgotowanymi kiwi. Rozdziel je do szklanek i wstaw do lodówki, aby stężała. Przed podaniem delikatnie zdejmij papierowe kołnierze. Udekoruj świeżymi owocami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciekawy pomysł na deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !