Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody (zamieszać dokładnie) i odstawić na 5min. Mleko i śmietankę wlać do garnka. Laskę wanilii przepołowić, wyskrobać ziarenka i całość dodać do mleka razem z cukrem. Trzymać na małym ogniu do zagotowania. Wiórki dorzucić tuż przed zagotowaniem. Zdjąć z ognia, wyjąć laskę wanilii i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać całość i przelać do foremek (u mnie filiżanki). Gdy wystygnie, schować do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć z foremek, zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. Polać sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Piękne i smaczna!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">elegancki deser, prosty w wykonaniu, extra</span></strong></span></p>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !