Lodówka

Sposób przygotowania

Zrób ciasto kruche: połącz ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia, cukier 3 żółtka i 1 całe jajko. Utrzyj te wszystkie składniki. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany. Tak powstałe ciasto wyłóż na spód brytfanny. Zrób masę: Żółtka z jajek utrzeć na masę z cukrem pudrem i margaryną. Pianę ubić z pozostałych białek i wymieszać z budyniami. Dodać do masy zmielony ser, ubitą pianę i wymieszać robotem. Wylać na ciasto kruche znajdujące się w brytfannie. Piec w temperaturze 180 st. C.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super pomysł ze zdjęciami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 7
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Widzę piczone w starych elektrycznych piekarnikach a nie w tych nowych:))
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam sernik szczególnie z duża ilością rodzynek i skórki pomarańczowej. duży plus za zdjęcia
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Sernik lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    uwielbiam sernik Twój wygląda apetycznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !