Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wo­dzie, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Podgrzewać do całkowi­tego rozpuszczenia składników.
Połowę malin odłożyć do dekoracji i zalać je nalewką. Resztę owoców rozgnieść, przetrzeć przez sitko i wymieszać z żelatyną.
1/4 l śmietanki ubić na sztywno. Kie­dy śmietanka zacznie gęstnieć, do­dać maliny połączone z żelatyną. Krem włożyć do formy przepłuka­nej zimną wodą i wstawić do lo­dówki.
Przed podaniem formę należy na krótko zanurzyć w ciepłej wodzie, po czym odwrócić do góry dnem i wyjąć krem. Dodać nasączone maliny i posypać cukrem pudrem. 1/8 l śmietanki ubić na sztywno i udekorować nią krem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Takie pachnące słonecznym latem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Migori

    pychota
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !