Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Z wody, octu, kurkumy, cukru, gorczycy i soli zagotowujemy zalewę i odstawiamy do wystygnięcia. W słoikach układamy ogórki i zalewamy je zimną zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawe, nigdy takich nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłam kiedyś cukinię z papryką w zalewie z kurkumy i to było smaczne, ale ogórków jeszcze nie próbowałam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    takich ogórów jeszcze nie jadłam , ale ... na pewno spróbuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !