Sposób przygotowania

MARGARYNĘ I SMALEC SIEKAMY Z MĄKĄ. DODAJEMY JAJKO, ŻÓŁTKA, CUKIER WANILIOWY I CUKIER PUDER, PROSZEK DO PIECZENIA I ZAGNIATAMY CIASTO. JABŁKA ŚCIERAMY NA TARCE JAK SĄ KWAŚNE DODAJEMY CUKIER DO SMAKU. NA WYŚCIELONĄ BLACHĘ KŁADZIEMY PODZIELONE NA PÓŁ ROZWAŁKOWANE CIASTO , UKŁADAMY STARTE JABŁKA POSYPUJEMY JE BUŁKĄ TARTĄ I CYNAMONEM I NA WIERZCH PRZYKŁADAMY DRUGIM ROZWAŁKOWANYM CIASTEM. PIECZEMY, AŻ UZYSKA ZŁOTY KOLOR. POSYPUJEMY CUKREM PUDREM, PYSZNA DO KAWUSI.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite...czy ciasto schładzasz przed upieczeniem? i czy z takich proporcji łatwo je zagnieść...bo wg moich strasznie lepi się do rąk :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię bardzo szrlotkę,pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nie nigdy nie schładzam ciasta do szarlotki, a czy dobrze zagnieść ja na początek daje niepełną szkl cukru pudru tak 3/4 najwyżej potem ddaje jak widzę ze mogę jeszcze dodac
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    szarlotke mam dzisiaj w domku;
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    moje ulubione ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pyszności - uwielbiam szarlotkę :)
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Ulubię szarlotkę, przepis na pewno wypróbuję !!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ale dawno nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !