Sposób przygotowania

Owoce myjemy i osuszamy. Białka ubijamy razem z cukrem, który dodajemy stopniowo nie przerywając ubijania. Kiedy ubijemy jajka, to do masy przesiewamy przez sitko mąkę, skrobię i kakao. Najlepiej też zrobić to porcjami i delikatnie wymieszać silikonową szpatułką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w kształcie koła naszą masę bezową. Suszymy w piekarniku w 120 C około 3 godziny. Po tym czasie pozostawaiamy jeszcze na chwilę w wyłączonym piekarniku. Ubijamy śmietanę na puszystą pianę. Po wyjęciu na placek bezowy nakładamy ubitą śmietanę i owoce i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszniutki deser!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję i polecam, bo nie trzeba się przy nim specjalnie napracować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    aż ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    fajniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !