Sposób przygotowania

Wszystkie jarzyny dokładnie umyć i osuszyć. Bakłażana i cukinię pokroić w ukośne plastry, skropić sokiem z cytryny i lekko oprószyć solą czosnkową. Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą grill ziołowy Prymat i odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowaną marynatą zalać wszystkie warzywa i odstawić je na ok. 2 godziny. Na rozgrzanym grillu upiec cebulę i kolorowe papryki, a następnie dodać cukinię i bakłażana. Podczas pieczenia warzywa regularnie podlewać pozostałą marynatą. Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z pokruszonym serem feta i oliwkami.

Uwaga! Jarzyny powinniśmy grillować krótko, aby pozostały chrupiące, pełnowartościowe i bogate w witaminy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    feta smaków?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    fajne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    fajny przepis.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    feta nie lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Warzywka z feta...pycha:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    muszą być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    muszą być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !