Sposób przygotowania

Porzeczki opłucz, odsącz. Cukier ugotuj w 50 ml wody. Dodaj porzeczki, duś 10-15 min., przetrzyj przez sito.
Żelatynę włóż do zimnej wody, aby napęczniała. Rozetnij laskę wanilii, wyskrob z niej miąższ. Krótko gotuj śmietanę z mlekiem, laską wanilii i wyskrobanym miąższem. Masę odstaw na ok. 30 min. do ostygnięcia.
Z masy śmietanowej wyjmij laskę wanilii. Masę ponownie podgrzej. Rozprowadź w niej odciśniętą żelatynę. Dodaj porzeczkowy przecier. Całość rozlej do miseczek i włóż do lodówki do stężenia.
Listeczki rozmarynu i startą skórkę z cytryny krótko gotuj z miodem. Odstaw na co najmniej 3 godziny. Przed podaniem polej deser pachnącym miodem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !