Sposób przygotowania

Śmietanę, cukier puder, drożdże wymieszać na jednolitą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać nożem na stolnicy, następnie wlać śmietanę z drożdżami, wsypać skórkę cytrynową i zagnieść ciasto.
Rozwałkować na stolnicy, podzielić na kwadraty. Na końcu każdego kwadratu układać odrobinę konfitur i zawijać ciasto formując rogalik. Gotowe rogaliki ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 min w temp 190 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    dobre do kawki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszniutkie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zjadłabym :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !