Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć.Jajka połączyć z cukrem i ubijając podgrzewać nad parą do temp.ok40 stopni.Odstawić na bok i ubijać aż masa będzie puszysta,gęsta,jasno kremowa i ostudzona.Masę jajowo-cukrową dodawać do napowietrzonego tłuszczu ucierając.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Ciasto włożyć na blachę wyłozoną natłuszczonym papierem i wyrównać powierzchnię (grubość warstwy ciasta ok 1-1,5cm). Piec w średnio goracym piekarniku na złoty kolor.
Upiec 2 placki.Jeden posmarować marmoladą i przykryć drugim plackiem,docisnąć.
Posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki szer 2cm i dł ok5cm.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    polecam, na prawdę smacxzne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !